Muzeul UAIC

Expoziția itinerantă „Ilustrația istorică – Artă și Știință”

La Muzeul Universității din Iași, primăvara debutează cu expoziția „Ilustrația istorică – Artă și Știință”, itinerată de la Complexul Muzeal Național Neamț. Aceasta are la bază ilustrațiile profesorului Cătălin Drăghici din reviste și cărți de specialitate, explicate prin texte și imagini relevante de către muzeograful drd. Mihai Tudosă. Expoziția se desfășoară pe 18 panouri tematice, care cuprind, pe lângă ilustrații multi-epocă (acoperind bogata istorie a spațiului românesc de la geții secolelor IV-III î.Hr. până la ofițerii armatei de honvezi din secolul XX d.Hr., cuprinzând atât eroi cunoscuți precum Ștefan cel Mare și Mihai Viteazul, cât și războinici anonimi), informații despre autor, asociația sa de reconstituire istorică (Historia Renascita) și despre etapele elaborării unei astfel de lucrări grafice.

Ilustrațiile lui Cătălin Drăghici se evidențiază, pe lângă excelenta documentare și realizare grafică, prin surprinderea caracterului uman al personajelor sale, ieșind din canoanele clasice ale acestei discipline. Astfel, publicul vizitator are ocazia să facă o incursiune într-o istorie prezentată într-o manieră prietenoasă dar totuși riguroasă științific, expoziția fiind potrivită pentru toate vârstele.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 1 martie – 31 mai 2023, la mansarda Muzeului Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Vă așteptăm!

Post a Comment

marți‒vineri: 09:00‒16:00
sâmbătă‒duminică: 10:00‒15:00
luni: închis

Vizitarea Muzeului UAIC este gratuită

Strada Titu Maiorescu 12, Iași 700460