Arhiva Muzeului

Păstrător al memoriei instituționale, al patrimoniului documentar și fotografic aparținând profesorilor și studenților săi, Muzeul deține o arhivă proprie. Ea se constituie din donații ale celor care au predat în prestigioasa instituție de învățământ, ale familiilor lor și din recuperarea unor dosare de la colecționari.

Arhiva documentară cuprinde unsprezece fonduri arhivistice, dintre care zece sunt fonduri personale, care au inventare on line și tipărite (Fond Alexandru Dima; Fond M. I. Constantineanu; Fond Mircea Petrescu Dîmbovița; Fond Olga Necrasov: Fond Ștefan Procopiu; Fond Grigore T. Popa; Fond Gheorghe Năstase; Fond Gheorghe Acatrinei; Fond Petru Jitariu; Fond Constantin Papp; Fond Universitate: subfond Profesori; subfond Facultăți; subfond Rectorat), în total 51 cutii de documente.

Fondurile personale enumerate cuprind: carnete de membru, atestate de membru, diplome, corespondență științifică, fișe de lucru, manuscrise, caiete de lucru, extrase cu articole ale profesorilor enumerați sau texte despre acești profesori, fotografii care-i surprind în diferite momente din viață, la conferințe, excursii didactice sau serbări jubiliare.

Documentele pot fi consultate la Sala de studiu a Muzeului, pe baza unei cereri trimise la adresa de mail a instituției, în limita a trei dosare pe zi.

Responsabil cu Arhiva Muzeului: Muzeograf I Petronela Raluca Buruiană.

Anexe: Inventarele de fond + model de cerere acces Arhivă

marți‒vineri: 09:00‒16:00
sâmbătă‒duminică: 10:00‒15:00
luni: închis

Vizitarea Muzeului UAIC este gratuită

Strada Titu Maiorescu 12, Iași 700460