Programe educaționale

Având ca principale grupuri țintă elevii, studenții și comunitatea academică națională și internațională, Muzeul îndeplinește, din perspectiva adresabilității, o funcție dublă: de spațiu deschis vizitelor de informare și manifestărilor științifice ale Universității și de laborator practic pentru elevi și studenți.

Cele mai importante programe educaționale și formative în care Muzeul s-a implicat în ultimii ani au fost: „Săptămâna porților deschise la Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» Iași”, „Bun venit la UAIC”, „Săptămâna Școala Altfel”, „Noaptea muzeelor”.

În cadrul acestor programe locale și naționale, am oferit elevilor și studenților nu doar vizite ghidate, ci și posibilitatea participării la ateliere de lucru, precum: „Aparate de altă-dată”, „Mici colecționari la Muzeu”, „Arme și echipament militar din timpul Primului Război Mondial”, „Ghid pentru colegii tăi”, ateliere de ceramică și pictură. Oferta este adaptată grupei de vârstă a elevilor și este actualizată la fiecare început de an școlar/universitar.

Înscrierile se fac prin programare la adresa de mail: muzeul@uaic.ro sau la telefon: 0232/201102/interior 2451. Grupurile nu pot depăși 30 de persoane, iar durata atelierului este de o oră.

marți‒vineri: 09:00‒16:00
sâmbătă‒duminică: 10:00‒15:00
luni: închis

Vizitarea Muzeului UAIC este gratuită

Strada Titu Maiorescu 12, Iași 700460