Muzeul UAIC

Zilele Europene ale Arheologiei la Muzeul Universității

În zilele de 17, 18 și 19 iunie, Muzeul Universității vă invită să sărbătorim împreună Zilele Europene ale Arheologiei. Desfășurat în România sub egida INP (Institutul Național al Patrimoniului), acesta vizează atât celebrarea domeniului arheologic, cât și promovarea sa, deschiderea și explicarea acestuia către public.
În cadrul acestei inițiative, Muzeul Universității se adresează cu precădere publicului tânăr, studenților și mediului academic, dar și altor categorii de vizitatori, interesate de universul fascinant al arheologiei. Urmărim abordarea deschisă, cu interacțiune la standuri, dar și cu prezentări media edificatoare.
Cei prezenți se pot bucura de tururi ghidate, prezentări ale unor investigații de teren, ateliere cu și despre argilă, ceramică și documentarea modernă a patrimoniului, explicații detaliate despre aspecte diverse ale arheologiei și investigațiilor conexe. În abordarea directă a vizitatorilor, Muzeul va beneficia de asistența robotului umanoid Pepper, grației colaborării cu IRIS Robotics.
Mai jos se regăsește întregul program.
Vă așteptăm cu drag!

Post a Comment

marți‒vineri: 09:00‒16:00
sâmbătă‒duminică: 10:00‒15:00
luni: închis

Vizitarea Muzeului UAIC este gratuită

Strada Titu Maiorescu 12, Iași 700460