Muzeul UAIC

Noaptea Muzeelor, ediția 2024

Dragi vizitatori, vă așteptăm sâmbătă, 18 mai, între orele 18.00-24.00, la evenimentul 𝑁𝑜𝑎𝑝𝑡𝑒𝑎 𝑀𝑢𝑧𝑒𝑒𝑙𝑜𝑟 , ediția 20!
𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦:
– Expoziția temporară: „Recunoașterea și implicarea Universității pe plan internațional” – vor fi expuse plachete, medalii și documente oferite de universitățile partenere din străinătate cu diverse ocazii.
– Expoziția „Ilustrate din lumea culturii Cucuteni” – expoziție grafică, fotografică și materială dedicată cunoașterii conținuturilor descoperirilor arheologice. Contextul expozițional va fi însoțit de o prezentare media în care am inclus explicații și imagini din timpul cercetărilor arheologice.
– Puzzle arheologic – activitate intuitiv-recreativă adresată participanților de vârstă școlară.
– Atelier – un ABC al conservării și restaurării obiectelor arheologice. Drumul de la descoperirea arheologică a obiectului și până la valorificarea muzeografică trece și printr-o minuțioasă etapă de studiere în laborator la care vă invităm să participați!
– Atelier „Patrimoniul la imprimantă. Modelare și imprimare 3D a obiectelor muzeale” – activitatea se dorește o experiență captivantă, în care publicul descoperă atât modalitățile prin care muzeele contribuie la protejarea patrimoniului, cât și felul în care noile tehnologii pot conduce la rezultatele dorite. Facem vizibil drumul de la artefact arheologic la replică disponibilă pentru publicul larg.

Post a Comment

marți‒vineri: 09:00‒16:00
sâmbătă‒duminică: 10:00‒15:00
luni: închis

Vizitarea Muzeului UAIC este gratuită

Strada Titu Maiorescu 12, Iași 700460